Evenimente

" E PRIMĂVARĂ, IARĂŞI PRIMĂVARĂ ... "

Evenimentul nr. 12 din anul 2017

07-03-2017

Accesări: 63

Primăvara, fiica cea mai tânără a bătrânului an, cea aducătoare de bucurie şi voie bună a sosit şi la noi cu alaiul ei de flori, lumină şi culoare.

Este cu siguranţă o lună specială în care gândul fiecăruia dintre noi se îndreaptă către o femeie dragă din viaţa noastră. Mama care ne-a crescut, soţia care ne înţelege dragostea faţă de meserie, fiica pe care de multe ori am privat-o de minunatele momente petrecute în familie, sora care s-a bucurat sau a plâns alături de noi la fiecare succes sau eşec întâmpinat. Oricare ar fi, ele, ne uimesc de fiecare dată cu puterea şi înverşunarea cu care dau piept cu viaţa, fiindu-ne alături, umăr la umăr, pas cu pas.

Femeia şi primăvara sunt expresia a două începuturi fundamentale: prima, a conceperii şi continuităţii vieţii umane, a doua, a începutului trezirii şi reînnoirii naturii.

Adeseori ne întrebăm dacă Armata a reprezentat o provocare pentru femei, sau dacă femeia a reprezentat o provocare pentru Armată. Oricare ar fi adevărul, odată cu integrarea femeii în acest sistem, s-a redescoperit sensul cuvântului ARMONIE.

Pentru a aduce un omagiu femeii, noi, bărbaţii militari din cadrul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", astăzi 7 martie, ne–am alăturat vestitorilor primăverii şi am oferit din suflet ca semn al respectului ce-l purtăm colegelor noastre o floare, un gând sincer şi câteva momente de încântare artistică.

Ne-au fost alături în frumosul nostru demers, colegii de la muzica militară a diviziei, doamna Viorica Radu, de la Liceul de Arte "Margareta Sterian" şi elevi ai şcolilor din municipiu aflaţi în colaborare cu Cercul Militar din Buzău.

Cu mantia plină de lumină, primăvara împarte din pocalul ei tinereţe, voioşie şi culoare. Să ne bucurăm toţi de acest minunat mărtişor primit în dar de la blânda primăvară.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice