Evenimente

BATALIONUL 200 SPRIJIN "ISTRIŢA"

Evenimentul nr. 11 din anul 2017

03-03-2017

Accesări: 56

Conflictele "moderne" au evidenţiat pe deplin rolul logisticii militare conferindu-i acesteia noi valenţe având în vedere reorientarea strategiilor de desfăşurare, calitatea factorului uman angajat, precum şi nivelul tehnic ridicat încorporat în mijloacele de luptă.

Este din ce în ce mai evident ponderea mare pe care logistica o deţine în îndeplinirea misiunilor atât pe teritoriul naţional cât şi în teatrele de operaţii, prin realizarea unui grad înalt de înzestrare tehnico-materială şi aprovizionarea continuă a forţelor cu tot ceea ce este necesar pentru trai şi pentru luptă.

Constituit în baza Dispoziţiei şefului Statului Major General din 5 octombrie 2001, Batalionul 200 Deservire, iar în data de 1 mai 2010 se trece la denumirea de Batalionul 200 Sprijin, batalion care a fost înfiinţat pe structura celor trei subunitaţi, respectiv Compania transport, Compania pază şi deservire şi Compania poliţie militară, din care au derivat comandamentul unităţii şi o Companie deservire, la care s-au adăugat şi anexele unităţii.

COMANDANTUL BATALIONULUI: locotenent – colonel Marian MUTULIGĂ

În mediul militar, logistica capătă valenţe speciale, datorită faptului că fără un suport logistic adecvat misiunile ordonate sau asumate nu pot fi îndeplinite conform obiectivelor propuse; putem avea în dotare armamente şi echipamente supersofisticate sau să dispunem de trupe foarte bine pregătite, dar dacă nu sunt asigurate cantităţile şi sortimentele necesare de muniţie, combustibil sau de hrană, succesul este absolut rodul întâmplării.

Am devenit membrii ai unei Alianţe şi trebuie să ne comportăm ca atare; pentru a ne integra cât mai rapid în această structură trebuie "să vorbim în aceeaşi limbă" cu partenerii noştri, să ne însuşim procedurile de acţiune şi standardele actuale.

ŞEF ATELIER MENTENANŢĂ: maistru militar cls.a II-a Puiu RĂDULESCU

Activităţile de mentenanţă se organizează şi execută la tehnica şi materialele din înzestrare, având în vedere particularităţile constructive, de funcţionare, reparare ale acestora. Provocări sunt foarte multe. Să repari tehnica militară nu este uşor. Omenii din atelier nu au nicio clipă de răgaz, se fac tot mai mult exerciţii militare iar vehiculele trebuie pregătite. Trebuie să ştiţi că aceste echipamente sunt destul de vechi şi faptul că ele funcţionează şi le-aţi văzut rulând este meritul personalului de la mentenanţă. Uitaţi aici un mic exemplu, motorul a fost recent reparat şi este gata să fie montat pe autocamion.

COMANDANT SUBUNITATE POLIŢIE MILITARĂ: căpitan Dragoş STAN

Structura a executat preponderent misiuni de pază, control acces, intervenţie, control tehnic antitero şi supraveghere operativă prin sistemul integrat de securitate, militarii demonstrând o mentalitate de adevăraţi profesionişti, punând pe primul plan MISIUNEA şi îndeplinirea acesteia, indiferent de privaţiunile şi greutăţile întâmpinate.

MILITAR DIN CADRUL BATALIONULUI : caporal cls.a III-a Gabriel-Ionuţ VRÎNCEANU

Pentru fiecare militar demnitatea, onoarea, curajul, sinceritatea, cinstea, dreptatea nu constituie numai imperative morale asupra cărora să opteze, ci obligaţii cu o puternică încărcătură morală ce nasc, mai devreme sau mai târziu, în mod diferit de la militar la militar, puternice rezonanţe sufleteşti. Toate aceste calităţi pot spune ca le-am moştenit de la bunicul meu şi el fost militar, veteran în al Doilea Război Mondial.

La Batalionul 200 Sprijin "Istriţa", din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica", sistemul logistic militar integrat, flexibil şi funcţional, este în măsură să răspundă nevoilor de asigurare cu toate categoriile de tehnică şi materiale (la timpul şi în locul ordonat, cât mai simplu şi cu cheltuieli minime), astfel încât să răspundă cerinţelor de realizare a interoperabilităţii cu sistemele logistice ale armatelor moderne, din ţările membre ale NATO sau partenere.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice