Evenimente

PROFESIONALISM "MARCA" DIVIZIA 2 INFANTERIE "GETICA"

Evenimentul nr. 8 din anul 2017

20-02-2017

Accesări: 104

În perioada 13-17 februarie 2017, în zona taberei de instrucţie a poligonului de tragere temporar Prislop, din garnizoana Câmpulung Muscel, s-a desfăşurat, competiţia militar-aplicativă, "Roza Cercetaşilor", etapa de iarnă, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica" .

"Roza Cercetaşilor" şi-a propus ca obiectiv principal dezvoltarea calităţilor fizice, a trăsăturilor moral - volitive şi afective necesare cercetaşului, pentru a acţiona în câmpul de luptă modern în condiţii de suprasolicitare psihică şi fizică peste limitele normale ale rezistenţei umane.

La această activitate au participat 10 loturi reprezentative, încadrate cu militari din structurile de cercetare ale Diviziei 2 Infanterie "Getica".

Competiţia a fost compusă din două probe, patrulă şi ştafetă.

Proba de patrulă s-a executat pe un traseu de aproximativ 25-30 km, iar pe traseul de parcurs au fost instalate 6 puncte de verificare şi evaluare momente tactice şi un punct de coordonare (amenajarea unui adăpost, acordarea primului ajutor şi transportul unui rănit; traversarea unei zone contaminate; identificarea unor obiectiv; aruncarea grenadelor la distanţă şi precizie, etc).

Proba de ştafetă s-a executat pe un traseu de 800 m ce a fost parcurs de loturile sportive formate din câte trei militari. Pe parcursul traseului militarii au trebuit să rezolve două momente tactice (aruncarea grenadelor de mână defensive la distanţă şi aruncarea grenadelor de mână ofensive la precizie).

Vineri 17 februarie 2017, la cabana militară Pislop s-a desfăşurat ceremonia de premiere a câ ştigătorilor competiţiei militare Roza Cercetaşilor, etapa de iarnă, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica". Premierea a fost făcută de către comandantul diviziei, generalul - maior Petrică - Lucian Foca. Cele trei trepte ale podiumului, atât pentru probele de patrulă şi ştafetă cât şi în clasamentul general, au fost ocupate în ordine de către loturile Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", Brigăzii 2 Infanterie "Rovine" şi Regimentului 528 ISR "Vlad Ţepeş".

***

Competiţia militară a structurilor de cercetare "Roza Cercetaşilor" este o componentă fundamentală a procesului de instruire, care valorifică ansamblul de activităţi specifice, individuale şi colective pentru atingerea standardelor necesare participării la misiuni specifice şi realizării interoperabilităţii cu structurile similare ale armatelor statelor membre NATO.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice