Evenimente

Autoevaluarea stării Diviziei 2 Infanterie "Getica" în anul 2016

Evenimentul nr. 37 din anul 2016

14-12-2016

Accesări: 150

Autoevaluarea activităţii desfăşurate în anul 2016 de Divizia 2 Infanterie "Getica" a avut loc în data de 14 decembrie, la comandamentul diviziei din Buzău, în prezenţa generalului-locotenent dr. Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

În prezentarea sa, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general-maior dr. Petrică-Lucian Foca, a făcut referire la principalele misiuni ale structurii, care s-au derulat de la începutul anului 2016 până la această dată, problemele majore cu care divizia şi structurile aflate în subordinea ei s-au confruntat dar şi la modul în care acestea au fost gestionate, punând în evidenţă contribuţia personalului din cadrul diviziei pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

Totodată, au fost prezentate şi obiectivele prioritare pentru anul 2017 în contextul colaborării şi cooperării cu celelalte categorii de forţe, comandamente şi direcţii centrale în scopul îndeplinirii misiunilor.

La finalul activităţii de autoevaluare, comandantul diviziei a raportat că: ... "Divizia 2 Infanterie "Getica" este în măsură să execute misiunile încredinţate!"....

În cuvântul său, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a mulţumit personalului diviziei pentru rezultatele obţinute, pentru modul cum aceştia au înţeles să ducă la îndeplinire misiunile şi sarcinile încredinţate, asigurandu-i de sprijinul eşalonului superior.

Tot în cadrul activităţii, şeful Statului Major al Forţelor Terestre a conferit comandantului diviziei, pentru merite deosebite, distincţia Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Comandor, acordată de către Preşedintele României.

La activitate au participat comandanţii de unităţi şi mari unităţi din subordine, cadre militare din comandamentul diviziei.

***

Divizia 2 Infanterie "Getica" este mare unitate de luptă, subordonată Statului Major al Forţelor Terestre, cu zonă de responsabilitate de aproximativ 40% din suprafaţa totală a României.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice