Evenimente

Ziua NATO sărbătorită la Buzău

Evenimentul nr. 4 din anul 2015

06-04-2015

Accesări: 193

Vineri, 3 aprilie 2015, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" a fost organizat un simpozion cu prilejul Zilei NATO. Simpozionul a debutat cu cuvântul de deschidere al colonelului Sandu-Lucian ILIE, care a prezentat un scurt istoric al Alianţei Nord-Atlantice, semnificaţia Zilei NATO şi calitatea de membru pe care o are România.

Simpozionul a continuat cu expunerea locotenent-colonelului Eugen ISPAS, intitulată : "NATO - trecut, prezent şi viitor".

Manifestarea ştiinţifică, se constituie un omagiu adus eforturilor făcute de România, de Armata României la împlinirea a 11 ani de când suntem membri cu drepturi depline în Alianţa Nord Atlantică.

În cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei NATO în România, la comandamentul Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a organizat, duminică, 5 aprilie 2015, o ceremonie militară.

Ceremonia a debutat cu ridicarea drapelului naţional şi a drapelului NATO şi intonarea imnurilor României şi al Alianţei Nord-Atlantice. A urmat un moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni.

***

Ziua NATO în România a fost instituită prin Legea nr.390 din 28.09.2004 şi se sărbătoreşte în prima duminică a lunii aprilie.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice