Evenimente

Autoevaluarea structurii Diviziei 2 Infanterie "GETICA" pentru anul 2014

Evenimentul nr. 2 din anul 2015

12-02-2015

Accesări: 234

Joi, 12 februarie 2015, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a desfăşurat autoevaluarea marii unităţi pentru anul 2014, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, şefului Statului Major General, general-locotenent dr. Nicolae Ionel CIUCĂ, şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Dumitru SCARLAT, a comandanţilor structurilor din divizie şi a cadrelor militare din structura comandamentului.

Pe parcursul activităţii, comandantul Divizie 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică-Lucian FOCA a prezentat misiunile structurii la această dată, problemele cu care s-au confruntat în anul 2014, modul în care ele au fost gestionate dar şi obiectivele marii unităţi pentru anul 2015.

În urma autoevaluării, comandantul diviziei a raportat că: Divizia 2 Infanterie "Getica" este în măsură să execute sarcinile şi misiunile încredinţate, fie că este vorba de asigurarea stării de operativitate a tehnicii din dotare, de participare a militarilor la exerciţii de instruire comună interne cât şi internaţionale, de continuare a procesului de transformare şi modernizare sau de a răspunde la solicitările autorităţilor locale pentru a interveni în sprijinul populaţiei civile afectate de situaţiile de criză ce pot apărea în zona de responsabilitate a marii unităţi.

La finalul activităţii, ministrul apărării naţionale, Mircea DUŞA a mulţumit militarilor din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica" pentru activitatea depusă în anul 2014 şi a precizat că acest an a fost din punct de vedere bugetar cel mai bun de până acum, lucru care ne-a permis creşterea nivelului de operaţionalizare al armatei. Totodată ne-a permis să iniţiem un număr mai mare de exerciţii tactice şi misiuni pentru a păstra nivelul de pregătire atins.

***

Divizia 2 Infanterie "Getica", este mare unitate de luptă subordonată Statului Major al Forţelor Terestre, cu zonă de responsabilitate în 11 judeţe, cu o suprafaţă de aproximativ 64.054 kilometri pătraţi, reprezentând 26 la sută din suprafaţa totală a României.

Galerie foto:


2017 - Divizia 2 Infanterie "Getica" | Ultima actualizare: 22 martie 2017
Realizare site: Biroul Informatică
Administrare conţinut: Compartimentul Informare şi Relaţii Publice